over ons

Ons team

Wij zijn een gemotiveerd team van tien jonge studenten met één doel. 

Ons doel is om mee te varen met de wedstrijden van de Solar Sport One, en zo goed mogelijk te presteren.

Het team is verdeeld in sub-teams, maar werkt heel goed samen. Wekelijks vergaderen we zodat iedereen op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen. Dit doen we vaak online zoals hieronder te zien is, vanwege de afstand tussen de teamleden.

Elektronica

Het elektronica team houdt zich bezig met de accu, de zonnepanelen en alles daar tussenin. Jorian is verantwoordelijk voor dit team, en heeft daarbij dus een belangrijke taak. Zo heeft hij de accu zelf gebouwd, en de boot verder van het elektrische systeem voorzien. Jorian studeert Electrical Engineering bij de Universiteit Twente

Jorian Zwerver

Mechanica

Het mechanische team houdt zich bezig met alle mechanische en fysieke systemen in de boot, met als belangrijkste onderdeel de motor en het staartstuk. Ook andere belangrijke onderdelen, zoals het stuursysteem vallen hieronder. Dit team bestaat uit een grotere groep: Jorrit, Marc, Matthijs, Jort en Bauke zijn hier aan het werk. 

Jorrit de Jong
Matthijs de Bruin
Marc Taekema

telemetrie

Team telemetrie regelt de communicatie tussen de boot en het strategie team aan de kant. Dit doen ze door veel data uit het elektrische systeem uit te lezen, en dit vanuit de boot naar de kant te sturen. Deze data verwerken ze dan om hieruit een strategie voor races op te bouwen. Het team bestaat uit Senne en Johannes. Senne studeert Technical Computer Science bij de TU Delft en Johannes studeert Mechanical Engineering bij de Universiteit Twente. 

Senne Drent
Johannes Terwisscha van Scheltinga

Public relations

Het PR team houdt zich bezig met het contact met sponsoren en het publiek. Tijdens de wedstrijden is de belangrijkste taak om foto’s en video’s te maken om de wedstrijden te documenteren en de beelden te publiceren op te website en de sociale media.

Jort Dijkstra
Folkert Koopmans