Hi-Horizon Racing Team

Verslag Akkrum 2023

Donderdag 

Donderdagochtend verzamelde het team ‘s ochtends om half negen bij de boot in Gauw. Hier werkten we aan de laatste voorbereidingen voor het vertrek naar Akkrum. We kwamen erachter dat de motorcontroller problemen had gehad en voor een gedeelte was doorgebrand. Hier konden we ter plekke niks aan doen, dus hebben we de spullen ingepakt en zijn we naar Akkrum vertrokken. In Akkrum hebben we de motorcontroller veilig kunnen testen met behulp van een aparte voeding, en hier kunnen concluderen dat het veilig, maar voorzichtig gebruikt kon worden. Eenmaal aangekomen hebben we het tentenkamp opgezet, ons ingeschreven en de boot laten keuren. Gedurende dag stroomde het kamp vol met andere teams uit onze klasse; in totaal negen. Later werd de boot goedgekeurd, dus we mochten racen! We hadden het staartstuk nog in- en uitelkaar geschroefd om wat laatste probleempjes op te lossen, en daarna maakten we ons klaar voor de race. 

Vrijdag

Vrijdagochtend was het dan zover: de eerste race! Na vorig jaar deze time-trial niet uitgevaren te hebben, was nu het moment daar om dat wel succesvol te doen. Het vertrek was rond half 11 vanuit akkrum, waarna we een route van 55 km aflegden om uiteindelijk weer in Akkrum uit te komen. Ondanks dat alles in orde leek om te varen, was er toch spanning aanwezig. De boot heeft nog nooit zo’n afstand in één keer afgelegd. Hierom wisten we niet zeker wat we moesten verwachten. Omdat we voorzichtig moesten zijn met de motorcontroller en we het nieuwe staartstuk voorzichtig wilden gebruiken hebben we conservatief gevaren. Marc was de kapitein, en hij belde met Johannes en Senne, die de strategie bepaalden. Dit deden ze vanuit de volgauto van Jort. Ze reden het grootste gedeelte met de boot mee om in de buurt te zijn als er iets gebeurde. Dit was gelukkig niet het geval! De boot heeft enorm stabiel gevaren, wat ons een zevende plaats opleverde. Een prima resultaat voor onze eerste wedstrijd. Na de race hebben we ons succes gevierd met pizza, en ons langzaam voorbereid op de races van zaterdag. Omdat Marc er zaterdag niet bij kon zijn, mocht Matthijs varen. 

Zaterdag

De ochtend begon daarom met de verplichte vaartest die Matthijs moest afleggen. Dit ging natuurlijk goed! De eerste race was het ‘Rondje Akkrum’. In deze race vaar je binnen een uur zoveel mogelijk rondjes door het centrum van Akkrum. Deze race begint met een hardlooproute van 1,5 km waarna de boot aangetikt wordt voor vertrek. Senne was hiervoor onze hardloper! Het rondje Akkrum is altijd een leuke wedstrijd om te zien, omdat er veel publiek aanwezig en en de boten vaak langs komen. Senne kwam redelijk vroeg binnen, waardoor we een goede start hadden. Ook deze wedstrijd hebben we stabiel uitegevaren, en een zevende plaats behaald. Hierna hebben we de boot in de zon opgeladen, en ons opgemaakt voor de sprint. Bij de sprint hadden we meer last van de motorcontrollerbeperking. Om er zeker van te zijn dat we geen risico namen was de optreksnelheid verlaagd. Hierdoor verloren we kostbare tijd. Hier zijn we dus laatste geworden, met een tijd van 1:18. Toch zien we dit als een mooi startpunt om de komende tijd te verbeteren. Na de sprint hebben we het kamp opgeruimd, en zijn we naar de prijsuitrijking gegaan. Clafis Victron Energy Solar Team werd Nederlands kampioen, en wij waren achtste. 

Ondanks de lage plaats op het scorebord zijn we een erg tevreden en trots team. We zijn namelijk het jongste team binnen de competitie, en toch hebben we een aantal teams in verschillende races weten te verslaan. Ook hebben we na het harde werk aan het staartstuk nu een grote afstand van 55 km zonder problemen kunnen afleggen. Dit succes is voor ons een mooi begin in de competitie! Vanaf hier kunnen we nu werken aan het optimaliseren en versnellen van onze boot!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *